Anne Frank Huis
Apr.-Aug.: 9-21 h
Sept.-March: 9-19 h - Weet jij een aankomend evenement? Voeg het toe
| Gebruikers-Info |
23 Recensies over Anne Frank Huis in Nederlands
Recensies in meer taleninteresting. unforgettable experince
goed dat het er is, maar niet iets waar je geweest moet zijn. heeft op mij zeker geen blijvende indruk achter gelaten.
Met BlackBerry geschreven recensie Download BlackBerry App
Reageren Wees de eerste die een reactie geeft op deze recensie over Anne Frank Huis
Het Anne Frank Huis is een plek die ik alle bezoekers van Amsterdam aanraad. Het ligt niet ver van het station en is makkelijk heen te lopen. Ik raad aan vooraf aan je bezoek kaartjes te kopen aangezien je anders risico loopt in de rij te moeten staan, zelfs als je vroeg aankomt. Ik verwachtte iets erg indrukwekkend en was niet teleurgesteld. Een bezoek waard, geweldige ervaring.
Deze recensie is een vertaling.
Ik kreeg kippenvel toen ik door de ruimtes liep, waar Anne met haar familie en de andere Joodse vluchtelingen verstopt zaten. U moet tijd en rust meenemen om alles te laten inzinken. Het museum is interessant ingericht en een bezoek loont zich! U kunt ook een blik werpen op het originele dagboek! Kaarten moeten echt over het internet gekocht worden, want het Anne Frank Huis is vaak overvol.
Deze recensie is een vertaling.
Het bezoek aan het Anne Frank Huis was mij zeer aan het hart gelegen. Natuurlijk, iedereen kent de geschiedenis van Anne Frank en het dagboek hebben we vroeger op school gelezen.
Maar deze plek te zien en te begrijpen, in welke dichte verhoudingen deze 8 mensen hebben geleefd - dat is toch heel iets anders. Het interview met Annes vader en een van de hulpverleners vond ik erg indrukwekkend.
Wanneer u in Amsterdam bent, moet u hier op bezoek gaan.
Tip: wij waren pas 's avonds daar, toen hoefden we maar ca. 20 min. te wachten.
Deze recensie is een vertaling.
Ik kan aan iedereen die naar Amsterdam gaat aanbevelen om naar het Anne Frankhuis te gaan. Het licht op loopafstand van het station of de dichtstbijzijnde tramhalte, dus je kan het makkelijk inplannen in je dag. Ik zou er ongeveer twee uur voor uittrekken. Ik adviseer om de kaartjes van tevoren op internet te kopen, want anders moet je waarschijnlijk in de rij staan, zelfs als je heel vroeg bent gekomen.
Als je eenmaal binnen bent, loop je door naar de beroemde zolder. Je kan hier delen lezen van Annes dagboek, informatieve posters bekijken, videobeelden bekijken en naar de bewaarde spullen van het huis kijken.
Voor mij was het een aangrijpende, nederige ervaring die interessant zou zijn voor kinderen van alle leeftijden.
Deze recensie is een vertaling.
Dankzij MrDuD was ik van tevoren al op de homepage van het Anne Frank Huis geweest en heb voor 50 cent extra per kaartje de kaartjes online gekocht.
Op de dag van ons bezoek regende het, maar ondanks dat stond er een aardige rij voor de ingang.
Wij konden gemakkelijk naar de ingang voor onlinekaartjes, stonden meteen droog en konden naar de tentoonstelling blij
De tentoonstelling is indrukwekkend en bestaat uit een variatie van het bezichtigen van de ruimtes en films met herinneringen aan de Holocaust.
Vooral indrukwekkend zijn de originele opnames met stemmen van toenmalige hulpverleners en slachtoffers, die in een film dichter bij elkaar gebracht worden.
De films zijn in het Nederlands met Engelse ondertiteling of andersom te bekijken.
Ik kan een bezoek echt aanbevelen. U heeft daarvoor zeker wel twee uur nodig!
Deze recensie is een vertaling.
Het Anne Frank Huis moet mijns inziens echt bezocht worden.
Het museum is erg mooi en stijlvol gemaakt - minder is soms meer. Iedereen loopt bedachtzaam door de ruimtes en verlaat erg nadenkend het huis! Geschiedenis om te ervaren en vast te pakken.
Omdat wij daar 's avonds waren, hoefden we maar 10 minuten te wachten en hadden we genoeg tijd om alles rustig te bekijken.
Deze recensie is een vertaling.
We hadden het geluk dat we niet in de rij hoefden te staan om binnen te komen. Als je door het gebouw loopt, is het net alsof je terug in de tijd gaat in een heftige herinnering. Ik was echt onder de indruk toen ik de posters van beroemdheden zag die Anne op de muur had geplakt, net als elke tiener zou doen. Als je door de kamers loopt praten de mensen in het begin nog met elkaar, maar daarna worden ze stil en tegen het einde hoor je ze huilen. Nadat je in op zolder bent geweest, kan je in de rest van het museum de context van de situatie bekijken. Ik heb een aantal folders bemachtigd die mijn dochter konden helpen bij haar schoolproject. Het was het bezoek dubbel en dwars waard. Het zet je aan het denken.
Deze recensie is een vertaling.
Ik kwam hier huilend vandaan. Het is heel indrukwekkend wanneer men de geschiedenis kent maar heel rijk in herinneringen en levenslessen.
Deze recensie is een vertaling.
Ook een must als je hier al bent! In ieder geval een internetticket kopen, dan sta je niet in de rij! Hier moet je als je pech hebt, lang wachten omdat er maar een bepaald aantal bezoekers wordt binnengelaten.
Het Museumcafé kan ik echt aanbevelen.
Deze recensie is een vertaling.
Ik vond het Anne Frank Museum erg interessant om te bezoeken, want ik had het dagboek al gelezen. Binnen kan je ontzettend veel informatie krijgen over de oorlog en over Anne Frank in het bijzonder als dit je interesseert. Het moet echt vreselijk voor ze zijn geweest. Hou in gedachten dat het huis erg smal is en dat het erg druk kan zijn. Ik raad af om hier op een drukke dag heen te gaan als je claustrofobisch bent. Als je doordeweeks gaat kijken, kan je echt de tijd nemen om rond te kijken.
Deze recensie is een vertaling.
Het Anne Frank Huis ligt rond de meer afgelegen kanalen van Amsterdam en is een beetje moeilijk te vinden. Het huis op zich ziet eruit als alle andere. Het is fascinerend om de trap op te gaan naar haar woonruimte. Het is heel erg krap en ze hebben elkaar vast ontzettend op de zenuwen gewerkt. De Oscar van Shelley Winters die ze kreeg voor de film The Diary of Anne Frank staat hier ook. Het is het zeker waard om tussen de andere attracties door hier even heen te gaan.
Deze recensie is een vertaling.
Ik ging ervan uit dat het Anne Frank Huis wel heel bijzonder moest zijn, omdat ik een uur in de rij heb gestaan. Er hangt een sfeer in het huis die ik niet kan omschrijven en je krijgt ontzettend gedetailleerde informatie. Het was het wachten waard.
Deze recensie is een vertaling.
Bijna iedereen is bekend met het verhaal van Anne Frank, waardoor dit een heel populaire trekpleister is. Hier heeft zij haar beroemde dagboek geschreven en het huis wordt elk door meer dan een miljoen mensen bezocht. Het is niet heel erg duur.. ook niet echt goedkoop maar zeker niet te duur. Je kan met eigen ogen de plek bekijken waar Anne en haar familie ruim twee jaar ondergedoken hebben gezeten, totdat iemand hun heeft verraden.
Deze recensie is een vertaling.
Een indrukwekkende plek waar je bij binnenkomst een geschiedenisfilm te zien krijgt, waardoor je het gevoel hebt werkelijk op de plek te zijn waar miljoenen mensen hebben geleden onder de gebeurtenissen van de geschiedenis, met Anne Frank in het bijzonder.
Deze recensie is een vertaling.
Het Anne Frank Museum is een erg ontroerende en emotionele rondleiding door het huis waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft ondergedoken. Nadat ik haar dagboek had gelezen, wilde ik altijd al een keer naar het museum toe, maar hier was ik absoluut niet op voorbereid. Het huis is zo klein dat ik me niet kan voorstellen dat 8 mensen hier twee jaar lang ondergedoken hebben gezeten. In het museum kan je originele delen uit haar dagboek en ook videobeelden bekijken en dat is erg informatief en leerzaam.
Deze recensie is een vertaling.
Ik was erg nieuwsgierig naar het huis van Anne Frank, vooral omdat ik al een beetje op de hoogte was van haar geschiedenis. Ik was bovenal onder de indruk van de deur die was vermomd als boekenkast en waarachter het deel van het huis schuilging waar Anne Frank en haar familie ondergedoken zaten. Dit is naar mijn mening een bezienswaardigheid in Amsterdam die je echt niet mag overslaan.
Deze recensie is een vertaling.
Dit huis is indrukwekkend!
Het maakt deel uit van de geschiedenis. Alles is nog precies zoals het was toen het werd ontdekt.
In elke hoek van het huis hangen plaquettes waarop de geschiedenis wordt verteld, terwijl je bij binnenkomst ook een folder krijgt. Je kan er ook zelf een pakken.
Dit moet je zonder twijfel gaan bekijken. De grote rijen zijn een minpunt.
Verder ligt het huis aan een van de hoofdstraten aan de oever van een kanaal. Er is dus geen reden om er niet heen te gaan.
Deze recensie is een vertaling.
Het Anne Frankhuis mag in het cultuurprogramma van een bezoek aan Amsterdam niet ontbreken!
Het huis geeft je een geweldige en beangstigende indruk van de toenmalige wereld.
Anne Frank, die hier met haar familie twee jaar ondergedoken zat en daarbij dagboeken bijhield, heeft haar stempel op dit huis gedrukt. De originele meubels zijn er helaas niet meer, maar ze hebben geprobeerd alles zo goed mogelijk te reconstrueren. De steile trappen en de boekenkast die de ingang naar de schuilplaats verborg, maken diepe indruk en de dagboekuittreksels die aan de muren hangen, brengen je in een vreemde stemming. Je duikt de wereld van toen in
en je kunt je voorstellen in wat voor een angst die mensen geleefd hebben, ook als je hun gevoelens nooit echt zult kunnen voelen!!!
Nederlands